Kicune

Rovnice štěstí – Odemkněte devět tajemství ke štěstí!

14 Úno , 2021
Rovnice štěstí - Odemkněte devět tajemství ke štěstí!

Co je to štěstí?

Každý na tuto otázku odpoví jinak. Pokud si myslíš, že o štěstí víš naprosto všechno, mýlíš se. Ale to nevadí, teď to zkusme společně vyřešit. 9 užitečných závěrů z knihy „Rovnice štěstí – Odemkněte devět tajemství ke štěstí!“ od Neila Pasricha.

Z článku se dozvíš nejen důvody nešťastných událostí v životě, ale také způsoby, jak se jich zbavit a být trochu šťastnější. A abys ses naučil nové dobré návyky, nezapomeň na konci je úkol pro šampiona. Jsi připraven?

Užij si čtení!

1. Chceš-li změnit svůj život, změň svůj postoj k němu

Mnoho lidí se cítí šťastných jen když se blíží stáří, když sedí před teplým krbem a jejich vnoučata pobíhají kolem. A někteří tento pocit vůbec nezažili. Můžeš být nešťastný, kolik chceš, ale co když nyní pokusíš změnit svůj postoj k životu?

Vím, že to zní jednoduše, ale realita je zcela opačná. Pokud se stejně jako já stále necítíš šťastný, jdi ke svým cílům, užívej si postup, raduj se. Jednoho dne se pak zastavíš a tiše řekneš: „Tak to je – štěstí …“

2. Náš mozek funguje takto: hledáme problém – nacházíme jej – řešíme ho

Vzpomeň si na školní roky, kdy třídní učitel rodičům řekl, že známky, například z angličtiny, jsou dobré, ale s fyzikou jsou problémy. Poté je obvykle veškeré úsilí zaměřeno na zlepšování známek z fyziky a silné stránky jsou zapomenuty. Ale to je opravdová chyba.

Od dětství jsou naše mozky zvyklé vidět v něčem problémy a řešit je. Snaž se soustředit ne na problémy, ale na to, co děláš dobře, a pak budeš o něco šťastnější.

3. 7 díky za týden nebo jeden za den

Deník vděčnosti je velmi užitečný postup. Jeho podstatou je, že musíš být každý den za něco vděčný. Může to být „poděkování“ hrnku za jeho pohodlí nebo náhodnému kolemjdoucímu za nakažlivý smích. Rozhlédni se kolem sebe, určitě máš za co být vděčný.

Takový deník pomáhá naladit život na pozitivní vlnu a načerpat energii. Ja jsem takový deník již si zavedla tak pojď do toho semnou?

4. Urči, na které straně trojúhelníku jsi

Představte si, že na podlaze tvého pokoje je nakreslen trojúhelník. Každý z jeho vrcholů má své vlastní jméno:

  • 1. roh – finanční výsledek
  • 2. roh – uznání ostatních
  • 3. úhel – vlastní růst

Přemýšlej o tom, co je pro tebe opravdu důležité, a vylez na svůj vrchol. Můžeš stát v jednom rohu, můžeš si vzít 2 najednou, ale nemůžete stát ve všech rozích současně. Nejsi stonožka, máš jen 2 nohy, že? Proto je lepší zaměřit se na jeden nebo dva ukazatele, aby bylo možné přesně dosáhnout dobrého výsledku.

5. Nesnaž se potěšit každého, udělej to sám

Když děláš něco ne pro sebe, ale pro ostatní, tvoje touha v tom pokračovat postupně klesá. To již mnohokrát potvrdily experimenty na mnoha lidech.

„Nejprve si udělej zábavu, bav se a peníze přijdou později!“

Slyšel jsi už tuto frázi? Není to něco, co si získalo popularitu. Přemýšlej o tom a řekni si, jestli to děláš.

6. Éra „více“ místo éry „dost“

Žijeme ve velmi výhodnou dobu. Police supermarketu kolem domu jsou plné různých sýrů, uzenin a dalších produktů. Je to stejný příběh s oblečením – můžeš přijít s vlastním stylem a nosit trička s jakýmkoli potiskem. Kvůli tomuto nadměrnému výběru jsme se stali skutečnými otroky.

Pokus se zbavit neviditelných pout. Při každém prodeji si nemusíš kupovat tři trička a dvoje džíny, víš? Je to značka éry „více“. Přemýšlej z pohledu nezbytné / nepotřební.

7. Kolik si myslíš, že učiníš rozhodnutí za jeden den?

Každý den máme před sebou mnoho možností. Rozhodli jsme se, že uvízneme v dopravní zácpě nebo odbočíme, uvaříme večeři nebo si objednáme pizzu. Ale kolikrát se to stane? Autor Rovnice štěstí, Neil Pasrich, odpověděl na tuto otázku:

280 až 350krát

Nyní si představ, kolik energie můžeš ušetřit za celý den, pokud si zorganizuješ chvíle, které si vybereš. Můžeš se například rozhodnout, co na sebe, ne ráno, ale večer předchozího dne. Nebo na zprávy neodpovídej neustále, ale pouze ve 12:00 a 17:00 (pokud to nebude rušit práci). Co říkáš?

8. Test „Bench“

Před vstupem do vzdělávací instituce nebo před získáním zaměstnání si prostudujeme informace na oficiálních webových stránkách. Ale tam obvykle píší jen to, co chceme vidět. Ale jak poznáš pravdu?

Autor knihy Neil Pasrich sdílel trik. Než si vybral univerzitu, seděl na lavičce, kde bylo nejvíce studentů, a hodinu poslouchal, o čem mluví. Někde hovořili o některých problémech, jinde o jiných a kolem jedné univerzity hovořili o perspektivách rozvoje.

Zkus tuto metodu nebo se někoho zeptej na sociálních sítích. Nedůvěřuj však slepě webům a brožurám.

9. Nežádej o radu, pokud jsi si jistý, že máš pravdu

Každý člověk má svůj vlastní světonázor. Rada, kterou ti někdo dá na základě jeho okolností a jeho zkušeností, se tebe tedy nebude týkat.

Ukazuje se, že pak nemá smysl konzultovat s ostatními. V nejlepším případě najdeš potvrzení své neviny a v nejhorším se vzdáš a zcela opustíš svůj nápad. Dovolíš, aby se to stalo?

Proč jsi tady?

Myslím, že chceš změnit svůj život k lepšímu, že? Jsem si jistá, že tvůj vzorec pro štěstí je za rohem. Ale jen přečíst závěry nestačí, rychle na ně zapomeneš, věř mi. Ale můžeš a měl bys se je pokusit proměnit ve svůj dobrý zvyk. K tomu ti nechávám nové úkoly pod každým článkem. Jsi se mnou?

Výzva pro šampiona:

Pokud jsi dosud nezaložil deník vděčnosti, začni to dělat. Během týdne pocítíš změnu ve svém postoji ke světu.

Implementuj alespoň 2 další závěry z tohoto článku. Sdílej v komentářích, pokud jsi díky nim šťastnější

Jak se vám článek líbí? Pokud něco chybí zde nebo na webu jako celku, napiš o tom do komentářů. Nebuď stydlivý nebo stydlivá!

7 závěrů z knihy George Clason Nejbohatší muž v Babyloně

7 závěrů z knihy George Clason Nejbohatší muž v Babyloně

17 Úno , 2024

8 Závěrů z knihy Lídr bez titulu

8 Závěrů z knihy Lídr bez titulu

01 Pro , 2023

30 pravidel vítězů

30 pravidel vítězů

01 Lis , 2023

Crush It!: Why NOW Is the Time to Cash In on Your Passion

Crush It!: Why NOW Is the Time to Cash In on Your Passion

07 Říj , 2023

Moudrost pokojného bojovníka: První krok na cestě k úspěchu a štěstí – 11 závěrů z knihy

Moudrost pokojného bojovníka: První krok na cestě k úspěchu a štěstí – 11 závěrů z knihy

13 Čvn , 2023

Rychle se zorientuj v dnešním neustále se měnícím světě prodeje

Rychle se zorientuj v dnešním neustále se měnícím světě prodeje

20 Led , 2023

5 závěrů z knihy „Milionář s dobrou karmou. Jak najít poslání a budovat svou značku

5 závěrů z knihy „Milionář s dobrou karmou. Jak najít poslání a budovat svou značku

15 Čvc , 2022

6 závěrů z knihy „Jdi tam, kde je to děsivé. Tam získáš sílu“

6 závěrů z knihy „Jdi tam, kde je to děsivé. Tam získáš sílu“

21 Lis , 2021

6 závěrů z knihy „Umění jasně myslet“

6 závěrů z knihy „Umění jasně myslet“

10 Říj , 2021

7 závěru z knihy Atómové návyky

7 závěru z knihy Atómové návyky

19 Zář , 2021

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *