Kicune

6 závěrů z knihy «Zázračné ráno»

31 Led , 2021

Dobré ráno – mýtus nebo realita?

To je kouzelná kniha, protože to byla ona, kdo mě kdysi naučil probouzet se na budík. Vážně, s tímto problémem jsem bojovala mnoho let a nevěděla jsem, že kniha Hala Elroda s „vanilkovým“ názvem – „Zázračné ráno.“ , to tak snadno vyřeší. Můžeš si jí koupit, stáhnout nebo číst online, můžeš si ale ušetřit spoustu času a zdarma si přečíst 6 krátkých závěrů z knihy. Kniha úplně zničí stereotyp, že ranní probuzení – je utrpením. Také v článku jsem nechala 2 ranní životní hacky z osobní zkušenosti, nenechej si to ujít. Na konci nezapomeň na úkol pro šampiona. 

Užij si čtení!

1. Budík umísti co nejdále od tebe

V počáteční etapě nejtěžším úkolem je – probudit se. Budík můžeš odkládat znova a znova, ale tento problém má jednoduché řešení. Nechej budík na místě, kam na něj fyzicky nedosáhneš rukou a nemůžeš ho odložit ještě na “5 minut’‘. Budeš muset vstát. A když už jsi na nohou, téměř jsi vyhrál, zbývá jen nespadnout zpět do náruče teplé postele. Jak? Toto je následující bod.

2. Když se probudíš, jdi přímo do koupelny

Jakmile vstaneš a vypneš budík, okamžitě jdi směrem ke koupelně. Dokud si budeš čistit zuby, zbytková ospalost tě nechá úplně na pokoji. A v tuto chvíli můžeš přemýšlet o plánech na tento den. Skvělý, ne?

3. Hledej štěstí v detailech

„Jak to souvisí s probouzením?“ – ptáš se. Je to velmi jednoduché! Jak se můžeš snadno a s potěšením probudit, když kolem sebe vidíš nudu a za oknem je ještě šero? Ve všem hledej plusy, protože po každém dešti se vždy objeví duha. Každý den se tedy nebudeš probouzet v šedém a krutém světě, ale ve zcela benevolentním a jasném světě.

4. Aby jsi se snadno probudil, potřebuješ účel

Nemá smysl se časně probouzet, pokud nemáš žádný cíl. Jaký to má smysl? Můžeš jen sedět s myšlenkou: „Dobře, jsem vzhůru, co dál?“ nebo spát – žádný rozdíl. ALE! Když si nastavíš požadovaný cíl, budeš se chtít nejen probudit včas, ale doslova vyskočit z postele, aby jsi ho mohl rychle začít implementovat! Už jsem to zkontrolovala, radím ti to také. Abych si každý den připomínala cíle, vytvořila jsem vizualizační mapu. Toto je deska s obrázky tvých milovaných přání, které chceš v blízké budoucnosti uskutečnit.

5.Řekni svým přátelům nebo rodině o novém zvyku

Pokud jsi se rozhodl zavést do svého života nový zvyk, řekni o tom pár blízkým lidem, kterým na tobě záleží. Ale ne s cílem chlubit se, ale proto, aby tebe mohli podporovat v obtížných dobách. 

Existuje další skvělá volba pro sebevědomé lidi (jsi to ty, já vím). Napiš na Instagram nebo FB příspěvek, že se nyní budeš probouzet, například v 7 hodin a denně to potvrď  fotografií. Myslíš si, že je to nuda a není pro nikoho zajímavá? Rozcvičme tedy zájem publika Korunou! Nabídni tuto výzvu: pokud nemůžeš alespoň jeden den potvrdit, že jsi se probudil v dohodnutou dobu nebo podvádíš, budeš muset dát 500 Korun (nebo více) tomu, kdo si Jako první všimne tvé relaxace. Budeš tedy mít motivaci přivést zvyk k automatičnosti a zbytek bude sledovat tvůj úspěch, aby vydělal peníze navíc. Tento závěr lze použít na jakýkoli zvyk. Bude velmi obtížné ho posílit bez podpory ostatních.

6. Fáze zavádění dobrého zvyku (a vzdání se špatného)

Když se rozhodneš přijmout nový zvyk nebo opustit starý, měl by si vědět, co tě čeká. Už jsem řekla, jak jsem se zbavila alkoholu, a také jsem do svého života vnesla povědomí a správní držení těla, takže mohu rozhodně říci, že to není tak snadné. Ale zvládneš to! V knize «Zázrační ráno», jsou etapy popsány následovně:

1-7 dnů – nepohodlí

Během tohoto období se ze všech sil bráníme změnám. Je důležité to vydržet a občas si dát morální facku. Hlavní věc je nevzdávat se!

8-20 dnů – formace

Zde začneme jasně vidět 2 strany. Na jedné straně nepohodlí ze změn a pochybností a na druhé výhody nového zvyku. V této fázi jsi jako provazochodec houpající se ze strany na stranu.

21 dnů – pauza

Zastav se a ohlédni se. Většina z toho již byla dokončena, stojí za to ustoupit? Budeš muset začít znovu.

22-30 dnů – fixace

Tady je opravdu škoda vzdát se toho, k čemu jsi tak dlouho šel. Po této fázi si tvůj mozek na změny konečně zvykne a nepohodlí ti zamává kapesníkem na rozloučenou.

Další užitečnost

Jak jsem slíbila, řeknu ti 2 další užitečné životní hacky z osobní zkušenosti. Ale jen tobě, v potají.

Jez ovoce před snídaní

Každý den po ranních procedurách a meditacích jím ovoce. Může to být jablko, banán nebo pomeranč – na tom nezáleží. Ovoce se rychle vstřebává žaludkem a rychle mě dobije potřebnou energií. Poté už můžete začít snídat.

Je užitečné mít soukromý blog

Jakmile jsem si přečetla knihu „Zázračné ráno“, vytvořila jsem uzavřenou skupinu FB. Proč to potřebuji? Ráno po probuzení v ní popisuji své pocity, píšu myšlenky a činy, které jsem si na den naplánovala. Pomáhá mi naladit se na produktivní vlnu, zkus si to také. Je pohodlné nejen číst, ale také poslouchat? Není pochyb, můžeš a měl bys občas nebo pokaždé nahrát i audiozáznam s pocity nebo i plány ale z vlastní zkušenosti mohu doporučit k temto audiozáznamům něco napsat aby si v tom pak mohl hledat a to je opravdu důležité.

7 závěrů z knihy George Clason Nejbohatší muž v Babyloně

7 závěrů z knihy George Clason Nejbohatší muž v Babyloně

17 Úno , 2024

8 Závěrů z knihy Lídr bez titulu

8 Závěrů z knihy Lídr bez titulu

01 Pro , 2023

30 pravidel vítězů

30 pravidel vítězů

01 Lis , 2023

Crush It!: Why NOW Is the Time to Cash In on Your Passion

Crush It!: Why NOW Is the Time to Cash In on Your Passion

07 Říj , 2023

Moudrost pokojného bojovníka: První krok na cestě k úspěchu a štěstí – 11 závěrů z knihy

Moudrost pokojného bojovníka: První krok na cestě k úspěchu a štěstí – 11 závěrů z knihy

13 Čvn , 2023

Rychle se zorientuj v dnešním neustále se měnícím světě prodeje

Rychle se zorientuj v dnešním neustále se měnícím světě prodeje

20 Led , 2023

5 závěrů z knihy „Milionář s dobrou karmou. Jak najít poslání a budovat svou značku

5 závěrů z knihy „Milionář s dobrou karmou. Jak najít poslání a budovat svou značku

15 Čvc , 2022

6 závěrů z knihy „Jdi tam, kde je to děsivé. Tam získáš sílu“

6 závěrů z knihy „Jdi tam, kde je to děsivé. Tam získáš sílu“

21 Lis , 2021

6 závěrů z knihy „Umění jasně myslet“

6 závěrů z knihy „Umění jasně myslet“

10 Říj , 2021

7 závěru z knihy Atómové návyky

7 závěru z knihy Atómové návyky

19 Zář , 2021

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *