Kicune

7 závěrů z knihy „Stihni za 120 minut. Jak vytvořit podmínky pro co nejefektivnější práci “

28 Úno , 2021

Předem omlouvám za můj překlad knihu jsem v českém jazyce nenašla

Produktivita je umění!

Plánované úkoly můžeš protáhnout na několik dní, nebo je zvládneš za pár hodin! Zdá se to nemožné? Myslím, že analýza knihy od Josha Davise „Stihni za 120 minut.“ tě přesvědčí.

Mimochodem, všech těchto 7 užitečných závěrů je vědecky podloženo! Můžeš si tedy být jistý, že uděláš mnohem víc, pokud je pustíš do svého života. Na konci také nezapomeň na úkol šampiona nebo šampionku.

Užijte si čtení!

1. Oceň každý bod obratu, abys mohl učinit rozhodnutí

Pokud si stále nepíšeš seznam úkolů pro tento den, mám pro tebe špatné zprávy. Spousta času a úsilí je promarněna každý den! Změň to hned teď tím, že napíšeš kontrolní seznam úkolů. To ti pomůže nejen pamatovat na něco, ale také správně rozložit produktivitu po celý den. Jak? Vysvětlím to hned.

Bezmyšlenkovitě provádíme úkoly na seznamu a rychle se unavíme. Ale abys ses méně unavil a udělal více, po dokončení jednoho úkolu se zastav a přemýšlej o tom, co si vybereš dále. Cítíš se plný síly a energie? Dělej těžký úkol. Už jsi ospalý? Dej si kávu a udělej něco jednoduššího. Správným přidělením úkolů a energie můžeš udělat mnohem víc.

2. Nahraď sebeovládání vnitřním dialogem

Když začneme vést vědomý životní styl, nějakým způsobem se omezujeme. Například když přestáváme kouřit, mnoho lidí to nedokáže hned. Při pohledu na ostatní si pokaždé pomyslí: „Ne, nemůžu! Přestaň na to myslet! “ Ale tento druh sebeovládání rychle vyčerpává energetické hladiny.

Co dělat? Zkus se natáhnout a rozhodnout se, že to nepotřebuješ. Absolutně. Jakmile máš za cíl vzdát se zlozvyku, už se nemusíš zapojovat do sebeovládání. Ušetří ti to spoustu energie. Vím, že je to těžké, ale už jsem se vzdala alkoholu a mnohem více. Věř sám sebe!

3. Rozhodování vede k psychické únavě

Řešení je energeticky velmi náročný proces, kterému denně čelíme. Co jíst k snídani? Jaké oblečení bych měla dnes nosit? Příteli, jsem si jistý, že dokážeš více, pokud tyto momenty snížíš na minimum. Například oblečení lze připravit předem. Souhlasíš? Je vhodné otevřít skříň a natáhnout ruku a dostat to, co potřebuješ, aniž by ses obtěžoval rozhodnutím „Hodí se tyto věci k sobě?“

4. Co nasává naši energii?

Kniha „Stihni za 120 minut“ popisuje naše každodenní činnosti, které vyčerpávají naši energii. Když se jich zbavíš, bude to mnohem jednodušší. Tady jsou 4 z nich:

Rychlé přepínání mezi úkoly

Ukázkovým příkladem je častá kontrola zpráv na sociálních sítích. Vypni výstrahy během práce (pokud to není součástí úkolu). Pokud chceš být produktivní, nemělo by tě nic rušit.

Sítě k navázání kontaktu

Při získávání nových známostí se snažíme udělat dobrý dojem, ale vynakládáme na to spoustu energie. Zkus filtrovat své kontakty a věnuj čas těm jen nejdůležitějším.

Rozpoznávání chyb a jejich oprava

Všichni se mýlíme, bez toho to nejde. Hlavní chybou však je být idealistou. Jakýkoli produkt nebo obsah lze dokončovat donekonečna, ale autor knihy ti doporučuje nejprve jej vydat a poté podle potřeby opravit nedostatky.

Plánování a dohoda o budoucích záležitostech

Abys neustále nemyslel na to, co jsi dnes zapomněli udělat, předem si vytvoř seznam úkolů. Existuje tolik dobrých online služeb, i já je používám. Mimochodem, nejlepší je stanovit si úkoly večer předchozího dne. Jestli tvoříme seznam ráno začínáme sebe litovat.

5. Správné dýchání a humor VS únava

Jsi unavený, ale stále existuje mnoho věcí, které musíš udělat? Není problém, existuje několik dobrých metod. Když je se cítíš psychicky unavený, autor Josh Davis doporučuje pomalé dýchání, které vám pomůže uvolnit se.

Pokud to nestačí, přijde na pomoc dobrá nálada. Stejně jako dýchání nejen zmírňuje duševní únavu, ale také zdobí tvář úsměvem. Podívej se na krátké komediální video a pocítíš, jak mozek vytvoří prostor pro nové úkoly.

6. Cvičení během přestávek pomáhá mozku pracovat lépe

Jak často se při práci zahřeješ? Ne, mazlení s kočkou se nepočítá. Nebudu ti říkat, jak užitečná je fyzická aktivita pro tělo, to určitě. Ale o tom, že je užitečná pro produktivní práci, se s tebou ráda podělím.

Cvičení ve skutečnosti zvyšuje zaměření a zlepšuje funkci mozku. Pokud tvůj mozek pracuje rychleji, tvoje produktivita vzlétne jako raketa. Proto Nebuď líný, abys mezi prací dělal dřepy nebo kliky, není to vůbec obtížné. Sama upřednostňuji dřepy, mě stačí 10.

7. Jez malá jídla, pij více vody a méně kávy

Je vědecky dokázáno, že častá malá jídla jsou mnohem zdravější než velká jídla. Naše tělo tráví spoustu energie trávením jídla (zvláště těžkého), víš?

Co uděláš s obdrženými informacemi?

Když jsme se naučili něco nového, zapamatujeme si to na několik týdnů, dní nebo dokonce hodin. Takto funguje náš mozek. Ale mužeš si v hlavě upevnit užitečné znalosti a proměnit je ve zvyky. K tomu pod každým článkem nechávám snadné úkoly. Pomohou ti stát se lepšími, zkus to!

Výzva šampiona nebo šampionku:

Vyber několik závěrů z článku a zkus je aplikovat ve svém životě po dobu jednoho týdne. Poté napište své dojmy do komentářů a řekni mi, jestli jsi opravdu začal pracovat rychleji nebo něco nefunguje.

Jak se ti článek líbí? Pokud ti něco chybí zde nebo na webu jako celku, napiš do komentářů, nestyď se. Chci, aby byl Kicune co nejpříjemnější pro uživatele.

Jednalo se o výtah z knihy „Two Awesome Hours: Science-Based Strategies to Harness Your Best Time and Get Your Most Important Work Done“ Josh Davis.

7 závěrů z knihy George Clason Nejbohatší muž v Babyloně

7 závěrů z knihy George Clason Nejbohatší muž v Babyloně

17 Úno , 2024

8 Závěrů z knihy Lídr bez titulu

8 Závěrů z knihy Lídr bez titulu

01 Pro , 2023

30 pravidel vítězů

30 pravidel vítězů

01 Lis , 2023

Crush It!: Why NOW Is the Time to Cash In on Your Passion

Crush It!: Why NOW Is the Time to Cash In on Your Passion

07 Říj , 2023

Moudrost pokojného bojovníka: První krok na cestě k úspěchu a štěstí – 11 závěrů z knihy

Moudrost pokojného bojovníka: První krok na cestě k úspěchu a štěstí – 11 závěrů z knihy

13 Čvn , 2023

Rychle se zorientuj v dnešním neustále se měnícím světě prodeje

Rychle se zorientuj v dnešním neustále se měnícím světě prodeje

20 Led , 2023

5 závěrů z knihy „Milionář s dobrou karmou. Jak najít poslání a budovat svou značku

5 závěrů z knihy „Milionář s dobrou karmou. Jak najít poslání a budovat svou značku

15 Čvc , 2022

6 závěrů z knihy „Jdi tam, kde je to děsivé. Tam získáš sílu“

6 závěrů z knihy „Jdi tam, kde je to děsivé. Tam získáš sílu“

21 Lis , 2021

6 závěrů z knihy „Umění jasně myslet“

6 závěrů z knihy „Umění jasně myslet“

10 Říj , 2021

7 závěru z knihy Atómové návyky

7 závěru z knihy Atómové návyky

19 Zář , 2021

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *